la sindria

T'està agradant aquest article? Segur que aquests tambén t'interessaran

Plàtan. Una fruita exòtica i deliciosa per fer exquisides i saludables receptes

Plàtan. Una fruita exòtica i deliciosa per fer exquisides i saludables receptes

Les maduixes: totes les propietats i beneficis d’aquesta fruita

Les maduixes: totes les propietats i beneficis d’aquesta fruita

Tot sobre la poma: Un viatge a través dels beneficis, les varietats i les receptes

Tot sobre la poma: Un viatge a través dels beneficis, les varietats i les receptes

Nabius, descobreix les propietats i beneficis d’aquest fruit

Nabius, descobreix les propietats i beneficis d’aquest fruit

El meló, una fruita perfecte per refrescar-se a l'estiu

El meló, una fruita perfecte per refrescar-se a l'estiu

Les figues, descobreix per què has de menjar aquesta deliciosa fruita

Les figues, descobreix per què has de menjar aquesta deliciosa fruita

La Pera, descobreix l’origen i les varietats d’aquesta fruita

La Pera, descobreix l’origen i les varietats d’aquesta fruita

Propietats i beneficis de la síndria

La síndria és la fruita de l’estiu per excelencia. Está formada majoritàriament per aigua. Tot i així conté biomolècules molt beneficioses pel nostre organisme com vitamines, sals minerals o molècules antioxidants.

Aquesta fruita ja es cultivava a l’antic Egipte, fa més de 5000 anys i encara és entre nosaltres. El seu sabor dolç i les seves propietats hidrants fa que sigui la fruita perfecte per superar els dies més calorosos de l’any.

Seguidament t’expliquem en detall els 5 beneficis i propietats més importants de la síndria. Quan acabis de llegir l’article aniràs directament a la fruiteria a comprar-ne!

Alt contingut en aigua

Aproximadament el 90% de la síndria és aigua. Això fa que sigui molt recomanable per esportistas ja que aporta una alta hidratació amés d’energia extra gràcies al seu contingut en sucres. També té un potent efecte diürètic ajudant al cos a eliminar substàncies nocives.

Baix nivell calòric

Al estar formada en major part per aigua, la síndria és una fruita amb un baix nivell calòric. A més és molt saciant. Aquestes dues propietats fan que sigui altament recomanada per gent que està fent dietes hipocalòriques per perdre pes.

La síndria conté citrulina, un aminoàcid no essencial que és capaç de bloquejar la fosfatasa alcalina, reduint la quantitat de greix que produeixen les cèl·lules adiposes (adipòcits).

Prevenció de danys celulars

La síndria conté carotens i flavonoides, unes molècules que tenen un alt poder antioxidant. Això permet eliminar de la cèl·lula uns components anomenats radicals lliures els quals oxiden diferents estructures celulars danyant-les i augmenten les probabilitats de que hi hagi alguna mutació a nivell genètic.

Els components de la síndria reaccionen amb aquests components químics i disminueixen el seu poder oxidant. Com a resultat, els danys cel·lulars són menors com també l’envelliment celular.

Efecte antiinflamatori

Alguns compostos de la sindria tenen la capacitat inhibir ciclooxigenases, uns complexos proteics encargats d’iniciar procesos inflamatoris. D’aquesta forma, menjar síndria redueix la inflamació i ajuda al organisme a trobar-se en un millor estat.

Millora l’estat dels ossos

La síndria conté licopè, una molècula que actua inhibint l’acció de cèl·lules que danyen el teixit ossi. Aquests cèl·lules, anomenades osteoclasts, son las que duen a terme procesos inflamatoris als ossos aumentan l’estrès oxidatiu i degradan el teixit ossi.

Conservació de la síndria

Un cop comprem una síndria és important conservar-la de forma adequada per a que no es faci malbé. És molt recomanable guardar-la sempre dins la nevera, a una temperatura d’uns 5 ºC.

És important recobrir-la amb paper de film per disminuir la sequedat produïda pel refrigerador i per evitar que la síndria pugui agafar olors dels altres aliments que tenim guardats.

Sobretot, recorda no deixar-la molt de temps fora, i menys durant l’estiu ja que la calor fa que maduri i que agafi una textura farinosa no gaire agradable.

Com plantar síndries

Les síndries acostumen a créixer millor en climes càlids. Per això, és important plantar-les durant la primavera, quan el fred ja hagi passat. D’aquesta manera les tindrem llestes per menjar durant els mesos d’estiu.

Per poder plantar síndries de forma efectiva et recomano seguir els següents pasos:

Després ja només quedan esperar a que les plantes germinin i fagin el fruit. Si veus que venen dies de fred pots tapar les plantes germinades amb una ampolla de plàstic per evitar que es facin malbé a causa de les baixes temperatures.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar receptesfacils l'any 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. Al tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina provant diferents plats. Llavors vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. És per això que vaig decidir obrir aquest blog on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.