Propietats i beneficis de l'alvocat

Segur que alguna vegada t'has preguntat on trobar l'alvocat al supermercat. Si a la zona de fruites o a la de verdures. De fet, ni tan sols els botànics es posen d'acord sobre si l'alvocat ha de ser considerat com una fruita o verdura.

Ja sigui fruita o verdura, la veritat és que l'alvocat ha estat utilitzat pels éssers humans com una planta útil i medicinal durant milers d'anys. I encara que la seva terra natal és al sud de Mèxic, a causa de la forta demanda d'aquesta fruita saludable, ara es cultiva a nombrosos països tropicals i subtropicals , des dels EUA fins a Espanya o Indonesia.

Certament combina una multitud d'ingredients beneficiosos , i és un aliment extraordinàriament baix en carbohidrats. Molt ric en àcids grassos insaturats essencials, magnesi, potassi, vitamina E i proteïnes. També subministren al cos calci i vitamina B.

Les millors receptes amb alvocat

L'alvocat té al voltant de 160 calories per cada 100 grams. D'aquesta manera, una peça d'alvocat sencera, amb un pes mitjà de 250 grams, té unes 400 calories.

És una quantitat comparativament gran de calories, i no obstant això és un aliment súper fitness perquè, promou molts efectes positius al cos, fins i tot a l'hora de perdre pes.

Un sandvitx cruixent amb salmó, o una amanida afruitada amb pollastre aromàtic, aquí tens algunes de les millors receptes que pots preparar amb alvocat:

Alvocats farcits vegetarians

Una recepta vegetariana i deliciosament fresca que només requereix uns quants ingredients. L'alvocat amb un farcit de tomàquets, oli d'oliva, alfàbrega i ceba morada és perfecte per acompanyar en una barbacoa o com a aperitiu en qualsevol esdeveniment.

L'alvocat madur s'omple amb aquests ingredients:

-Tomàquets.

-Ceba vermella de mida petita.

-Un rajolí d'oli d'oliva.

-Vinagre balsàmic de Mòdena.

-Sal i pebre.

-Alfàbrega.

Per descomptat, pots variar el farciment de l'alvocat al teu gust.

Per fer la recepta completa només necessitaràs 10 minuts. Primer talla l'alvocat per la meitat al llarg i treu l'os. Després afegeix-li sal.

D'altra banda, has de preparar els ingredients per al farciment. Talla els tomàquets a cubs petits i pica finament la ceba. Barreja tots dos en un bol amb oli d'oliva, vinagre balsàmic, sal, pebre i alfàbrega.

Només et queda farcir l'alvocat amb la barreja de tomàquet i ceba amb l'ajuda d'una cullera i gaudir d'aquesta recepta d'alvocat farcit vegetarià súper refrescant i deliciós.

Alvocats farcits de carn, formatge i pebrots

Si no ets a l'ona vegetariana, i et ve de gust una mica més contundent, l'alvocat farcit amb pebrots, formatge, coriandre i carn picada és un altre plat que queda realment deliciós.

Aquests són els ingredients que recomano utilitzar, però els pots variar a la teva elecció.

-Alvocat.

-Pebrot vermell.

-Ceba tendra.

-Blat de moro (opcional).

-Llimona o llima.

-Coriandre.

-Formatge (pots posar el teu formatge preferit).

-100 grams de la carn que més t’agradi.

-Una cullerada d´oli d´oliva.

-Sal i pebre.

Talla l'alvocat per la meitat, retira l'os o llavor, i treu tota la carn amb una cullera. Col·loca les closques buides en un plat i talla a daus la polpa de l'alvocat.

El pebrot i la ceba tendra es poden tallar a tires. Pica finament el coriandre i barreja-ho suaument amb el formatge esmicolat, el blat de moro, l'alvocat tallat a glaçons, la ceba i el pebrot vermell.

Talla la carn a tires fines i assaona-ho amb sal i pebre. Escalfa l'oli en una paella i daura-la breument pels dos costats.

Omple les meitats d'alvocat amb la carn i la barreja de verdures. Serveix aquesta recepta amb una mica de coriandre, oli d'oliva, sal i pebre. Per a un toc especial, afegeix la ratlladura de llima o llimona per sobre, després d'omplir-ne les meitats.

Amanida de pollastre amb iogurt i alvocat

L'amanida de pollastre i alvocat és una recepta amb ingredients frescos. Afruitada, dolça, abundant i amb la quantitat justa d'àcid: aquesta amanida no només és perfecta per acompanyar un plat principal, sinó que també és un refrigeri nutritiu, i sobretot deliciós, per gaudir-ne en qualsevol moment del dia.

Aquests són els ingredients que utilitzarem per a aquesta recepta:

-Dent d'all.

-Iogurt.

-Suc de llima.

-Filets de pit de pollastre.

-Oli d´oliva.

-Pebrot vermell.

-1 alvocat madur.

-Sal, pebre i julivert picat.

-Cebes tendres.

Pelem la dent all i ho afegim al iogurt. Barregem també 2 cullerades del suc de la llima i julivert picat. Condimentem amb sal i pebre i reservem.

Ara cal tallar el pit de pollastre a tires fines. Escalfa l'oli en una paella i fregeix fins que estigui daurada. Salpebra, retira la carn i salta breument el pebrot vermell tallat a daus petits en aquest mateix oli.

Talla per la meitat l'alvocat, retira la polpa i talla-la a cubs. Ruixa amb 2 cullerades de suc de llima per evitar que s'oxidi i es posi marró. Ara ja pots barrejar tots els ingredients en una safata o enciamera. Aboca l'amaniment de iogurt per sobre, deixa refredar al gust, i l'amanida estarà a punt per gaudir.

Consells per comprar els millors alvocats del mercat

El moment idoni per fer qualsevol de les receptes és quan l'alvocat està madur. Per determinar si estan en el seu moment just, hem de sostenir-lo al palmell de la mà i prémer lleugerament. Un alvocat madur ha de cedir a una pressió suau i ferma.

Però si un alvocat se sent encara massa dur, significa que no està al punt idoni per utilitzar a les teves receptes. Pot passar que només trobem al supermercat alvocats massa verds, però això té solució. Madurar-los a casa és un procediment ràpid i molt senzill.

L'opció més ràpida és embolicar-los en un tros de paper d'alumini i posar-los al forn a 90°C durant uns 10 minuts. La calor estimula l'alvocat a emetre el gas de maduració.

Aquest gas també es produeix quan fiquem l'alvocat a una bossa de paper, accelerant el procés de maduració natural de la fruita.

Àcids grassos insaturats, baix en carbohidrats, una gran porció de vitamina E i nombrosos greixos saludables fan de l'alvocat un aliment molt recomanable. La consistència cremosa i el sabor aromàtic aconsegueixen que tant plats freds com calents tinguin sempre un sabor deliciós. Un aliment desitjable a l'hora d'esmorzar, dinar, sopar o berenar.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar receptesfacils l'any 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. Al tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina provant diferents plats. Llavors vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. És per això que vaig decidir obrir aquest blog on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.