Llimonada

43 kcal.15 min. 6 pers.

Recepta de llimonada casolana i natural

Quan arriba l’estiu, la llimonada casolana és una recepta que sempre està a la meva nevera.

És una forma molt saludable de refrescar-se durant els calorosos dies d’estiu ja que a més d’estar molt fresqueta ens aporta una gran quantitat d’àcid ascòrbic (vitamina C) que és essencial pel bon funcionament del nostre organisme.

És essencial utilizar una bona batedora per aconseguir una barreja homogénea. Jo he emprat una batedora de la marca Taurus (veure més informació a Amazon), però si ja tens una a casa segur que serveix.

Apart del ingredients d’aquesta recepta pots provar d’afegir-ne alguns d’extra que li donaran un toc boníssim a la nostra llimonada casolana.

Jo personalment et recomano afegir unes fulles de menta o una mica de pols de gingebre vigilant no passar-nos ja que el gingebre pot picar si posem massa.

Si t’agraden les receptes fresques d’estiu no et pots perdre el nostre batut de plàtan, el batut de prunes, el gaspatxo de síndria o el gaspatxo de meló.

Ingredients

Llista de la compra

Com fer llimonada casolana

  1. Pelem les llimones intentant retirar tota la part blanca dels grills de llimona ja que aquesta zona de la llimona tendeix a amargar. Intentem treure totes les llavors que puguem.
  2. Afegim els trossos de llimona a la batedora de got i agreguem 200 mil·lilitres d’aigua (els 200 restant els afegirem més tard). Triturem tot amb la batedora fins que quedi una pasta.
  3. En aquest punt. Podem opcionalment colar el suc per eliminar els trossos de pell i llavors que hagin pogut quedar. Jo personalment no acostumo a colar el suc de llimona ja que la polpa conté la major part de propietats de la llimona.
  4. Afegim els 50 grams de sucre. Si t’agrada molt el dolç pots afegir més. Si vols preparar una llimonada sense sucre pots afegir mel o xarop d'atzavara. Agreguem els glaçons de gel i remenem tot amb la batedora a màxima potencia.
  5. Afegim els 200 mil·lilitres d’aigua restants i tornem a batre tot fins que quedi una mescla homogènia i provem. Si está massa espès podem afegir una mica més d’aigua i si està massa àcid podem afegir una miqueta més de sucre. A mi m’agrada que quedi com si fos un granissat per prendre ben fresc.
  6. Ara ja només queda servir-lo en gots i refrescar-se amb una bona llimonada casolana ben fresqueta! Si et sobra pots guardar-la en un recipient tancat fins a 3 dies.

Recepta escrita per Rubén Cañadas

Vaig començar receptesfacils l'any 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. Al tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina provant diferents plats. Llavors vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. És per això que vaig decidir obrir aquest blog on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

informacion autor

Altres receptes que t'encantaran!