Lluç al forn

203 kcal.45 min. 4 pers.

Recepta de lluç al forn amb patates

Últimament estic provant moltes receptes de peix. L’altre dia vaig portar la recepta de llobarro al forn. Doncs avui toca probar el plat de lluç al forn amb patates.

Com la majoria de receptes de forn, es un plat molt senzill de preparar. Només cal tallar patates i ceba, ficar-les en una safata juntament amb el peix i deixar fornejar. Cada cop més, m’estic aficionant a preparar receptes molt fàcils pero que donen grans resultats a la cuina.

La clau és que el peix sigui ben fresc i que estigui ben fet. Així que ja saps, quan vagis a la peixateria assegurat de que li treuen els budells i el renten adecuadament.

Per cert, un cop acabis aquesta recepta no et pots perdre el nostre exquisit plat de salmó al forn amb verdures, els seitons en vinagre o els calamars amb ceba. T’encantaran!

Ja no m’enrollo més. Agafa el delantal i ves a la cuina que comencem a cuinar!

Ingredients
Llista de la compra

Com fer lluç al forn

  1. El primer pas és escollir un bon lluç. Demanem al peixater que ens renti el peix i tregui les escames i els budells. Podem comprar-lo sencer i fer el procediment nosaltres a casa. Pero és més recomanable que ho faci un profesional.
  2. Un cop tenim el peix ben net tallem les cebes en aros i les patates en rodanxes d’un centímetre més o menys. Escalfem el forn a 180 ºC
  3. En una safata apta per forn afegim una rajolí d’oli d’oliva i cobrim la safata amb la ceba com si fos un llit. Afegim la ceba al forn durant uns 5 minuts per a que comenci a cuinar-se ja que el temps de cocció no es el mateix pels diferents ingredients que utilitzarem a la recepta de lluç al forn.
  4. Un cop passat aquest temps, traiem la safata del forn i afegim les patates tallades juntament amb el gotet de vi blanc. Salpebrem amb (pebre normal i vermell) les patates i tornem a ficar la safata a fornejar durant uns 30 minuts a 180 ºC. El temps és aproximat. Es recomanable anar comprovant l’estat de les patates punxant-les. Les traiem quan estiguin pràcticament cuinada.
  5. Un cop estigui la ceba i les patates gairebé fetes traiem la safata del forn i afegim les rodanxes de lluç. Posem una mica de pebre i sal al peix i tornem a fica la safata dins del forn durant uns 10-12 minuts aproximadament. Passat aquest temps comprovem que tots els ingredients estiguin cuinats. De no ser així deixem 5 minuts més.
  6. Traiem la safata del forn i servim en 4 plats dos trossos de lluç per cada un, patates i ceba. Ja només queda gaudir d’un bon menjar en família o amics!

Recepta escrita per Rubén Cañadas

Vaig començar receptesfacils l'any 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. Al tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina provant diferents plats. Llavors vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. És per això que vaig decidir obrir aquest blog on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

informacion autor

Altres receptes que t'encantaran!