Fes clic aquí i segueix-nos a Instagram!

Musclos al vapor

143 kcal.30 min. 4 pers.

Recepta de musclos al vapor amb vi blanc

A qui no li agrada uns bons musclos al vapor? M’encanta preparar aquesta recepta com a entrant juntament amb unes gambes i escopinyes quan venen els meus amics a menjar a casa.

Aquest plat típic de la costa gallega es molt fàcil de preparar i a més, aquests mol·luscs aporten al nostre organisme una gran quantitat de proteïnes i sals minerals. No contenen gens de greix.

Bàsicament la recepta consisteix en cuinar els musclos amb el suc que tenen en el seu interior i afegir-li alguns ingredients per potenciar el sabor com la llimona, el llorer o el vi blanc.

IngredientsLlista de la compra

Com fer musclos al vapor

  1. El primer pas es netejar bé els musclos. Aquests mol·luscs bivalves tenen filaments i barbes enganxats a la closca. És important treure’ls emprant un ganivet i aigua freda. En aquest punt podem també descartar aquells que tinguin la closca trencada i es vegi el seu interior.
  2. Seguidament els deixem amb aigua i sal durant uns 30 minuts. Això servirá per eliminar la sorra (si en tenen) i que els resultats siguin molt millors. Recorda sempre cuinar amb musclos frescos. Mentre esperas pots aprofitar per exprimir la llimona i reservar-la.
  3. Un cop els musclos estan ben nets procedim a preparar una cassola amb un dit d’aigua. No és necessari ficar més ja que els mol·luscs expulsaran aigua del seu interior durant la cocció.
  4. Dins la cassola afegim el kilo de musclos, el suc de llimona, la fulla de llorer, una mica de pebre negre i un raig de vi blanc. Deixem cuinar al vapor durant uns 10-15 minuts aproximadament a foc mig. L’objectiu és que la majoria de musclos quedin oberts. Un cop passat aquest temps, si hi ha algun que está tancat el descartem ja que segurament estigui dolent.
  5. Ja només queda disfrutar d’un bon menjar amb musclos al vapor. Es recomana acompanyar amb vi i amb força pa per sucar al suc que han deixat anar els mol·luscs.

Recepta escrita per Rubén Cañadas

Vaig començar receptesfacils l'any 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. Al tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina provant diferents plats. Llavors vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. És per això que vaig decidir obrir aquest blog on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

informacion autor

Altres receptes que t'encantaran!