Fes clic aquí i segueix-nos a Instagram!

Truita de carbassó

138 kcal.45 min. 2 pers.

Recepta de truita de carbassó i ceba

La truita de carbassó és perfecte per quan volem menjar hortalisses i verdures d’una forma més original. Fa anys que m’agrada cuinar aquesta recepta quan no tinc molt temps per preparar el menjar o per preparar-me tapers quan haig de menjar fora.

Es una recepta que es pot menjar calenta o freda, amb pa o sense, i que és fàcil de transportar. A més, és molt saludable ja que està feta amb carbassó que té molts beneficis.

Aporta vitamines, sals minerals i antioxidants que ajuda al bon funcionament del nostre organisme.

És molt senzilla de cuinar. Només necesitarás quatre ous, una ceba i un carbassó. L’objectiu és que quedi feta per la superfície mentre mantenim un cert grau de sucusitat per dins.

Ingredients


Llista de la compra

Com fer truita de carbassó pas a pas

 1. Pelem la ceba y la tallem a trossets petits. Aquest pas depèn de com t’agradi el tamany de la ceba. Hi ha gent que la pica molt mentre que d’altres la tallen en trossos més grans.
 2. Posem oli en una paella i deixem escalfar. Un cop l’oli estigui calent afegim la ceba i la deixem cuinar uns 5 minuts. L’objectiu és que quedi tova pero que no es faci del tot ja que l’acabarem de fer quan afegim el carbassó.
 3. Mentre es cuina la ceba rentem el carbassó, el tallem longitudinalment i després a rodanxes (mirar foto per saber exactament com ha de quedar).
 4. Un cop el carbassó estigui ben talladet i la seva s’hagi estovat agreguem el carbassó a la paella i el deixem cuinar uns 15-20 minuts a foc mitjà. És important tapar la paella per accelerar el procés de cocció. A mida que es vagi cuinant el carbassó veuràs com treu aigua. És recomenable deixar que s’evapori abans de treure'l del foc.
 5. Mentre deixem el carbasso i la ceba cuinant-se, en un bol apart trenquem els 4 ous un per un i remenem. Lo ideal es utilitzar unes varetes ja que així aconseguirem que entri més aire i la truita de carbassó quedará més esponjosa. Tanmateix, si no tens unes varetes pots emprar una forquilla.
 6. Un cop estiguin fets la ceba i el carbassó apaguem el foc i els aboquem al bol amb l’ou. Remenem tot per assegurar que es barregin bé els ingredients i deixem reposar 5 minuts.
 7. En una paella posem oli i l’esparcim per cubrir tota la paella. Això servirà per a que no s’enganxi la truita. És molt recomanable utilitzar una paella antiadherent per evitar que s’enganxi.
 8. Deixem escalfar uns segons i afegim la barreja d’ou, ceba i carbassó. En aquest punt podem afegir una mica de sal.
 9. Deixem cuinar fins que comenci a quallar-se. Normalmente això passa al cap de 2 minuts. No obstant, el temps exacte dependrà del tipus de paella i de la intensitat del foc.
 10. Un cop s’hagi quallat per un cantó, donem la volta a la truita i deixem que es qualli per l’altre. El truc es deixar-la fins que es faci la superficie pero que la part de dins estigui poc feta. Una truita de carbassó seca no es el que volem aconseguir.
 11. Un cop feta ja podem posar la truita de carbassó i ceba en un plat i servir-la als nostres convidats. Molt recomanable acompanyar-la d’un bon pa amb tomàquet.

Consells per cuinar la millor truita de carbassó i ceba

La recepta de truita de carbassó i ceba no és gaire complicada de preparar. Tanmateix, saber alguns consells o trucs mai està de més.

En aquest apartat trobaràs tot el que necessites per a que la teva truita de carbassó quedi immillorable.

Deixar que s’evapori l’aigua

El carbassó es una hortaliza que pot deixar anar bastant aigua quan la cuinem. Per aquesta raó es vital que esperem a treure les verdures del foc un cop estiguin ben secas. De no ser així, aigualirem els ous i el resultat no será el mateix.

Si veiem que no podem esperar perquè s’estan cremant els carbassó i la ceba podem escórrer l’aigua abans de barrejar-los amb els ous.

Remenar amb varetes

Quan preparem pastissos sempre recomanem fer ús de varetes per aconseguir que entri l’aire i que quedin ben esponjosos. Doncs el mateix succeix amb les truites. Es preferible emprar unes varetes abans que una forquilla. D’aquesta manera obtindrem una truita de carbassó més esponjosa.

Control del foc

Un cop s’estigui fent la truita recomanem no posar el foc massa alt. Una potencia suau-mitjana será suficient. D’aquest forma mantindrem un control més fí de la cocció de la truita i aconseguirem uns resultats excel·lents. Lo ideal es que la truita quedi feta per fora però que estigui sucosa per dins. Pero això, ja depèn de cadascú.

Donar la volta

Donar la volta a la truita és segurament el punt més crític per la gent que mai ha cuinat una truita. Lo important és fer-ho amb decisió, ràpidament i sense dubtes. L'única cosa a tenir en compte es que el plat que usem per donar la volta sigui més gran que la paella.

De no ser així, se'ns caurà la truita i l’haurem de repetir o optar per fer un remenat d’ou en comptes de una truita com déu mana.

Afegir més ingredients

Si ja hem cuinat molts cops aquesta recepta i volem canviar una mica una recomanació es introduir altres ingredients. Personalment, a mi m’agrada molt posar-hi a més de carbassó una mica de patata.

És molt senzill, simplement hem de substituir una part del carbassó per patata. També és important controlar el temps de cocció ja que la patata tarda en fer-se. Podem preparar-la en una paella apart o al microones i després afegir-la amb el carbassó i la ceba.

Recepta escrita per Rubén Cañadas

Vaig començar receptesfacils l'any 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. Al tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina provant diferents plats. Llavors vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. És per això que vaig decidir obrir aquest blog on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

informacion autor

Altres receptes que t'encantaran!